Zvučni izolacioni materijali zaštita od korozije

Zvučni izolacioni materijali – zaštita od korozije

Čuo si da karoserija automobila korodira ispod zvučnih izolacionih materijala? Naprotiv, pravilno postavljena zvučna izolacija produžava životni vek tvog automobila štiteći ga od korozije. Poseti naš sajt i proveri šta Vibrofiltr zvučni izolacioni materijali mogu da urade za tebe i tvog limenog ljubimca!

Informisanje kao prvi korak

Zamisli da planiraš putovanje u inostranstvo. Jedan od najbitnijih zadataka je, uglavnom, odabir savršenog smeštaja, što može potrajati danima. Proučavaš sve bitne informacije, kao što su prednosti i mane svakog hotela, ocene i preporuke. Bilo da kupuješ kuću, auto, belu tehniku ili čak namirnice, ako si racionalan, primenićeš ovaj algoritam pre donošenja bilo kakve odluke i detaljno ćeš se informisati o svemu.

Problemi prilikom traženja informacija

Većina ljudi prvo traži informacije na internetu, posećujući forume vlasnika automobila, sajtove auto časopisa ili gledajući klipove na YouTube-u. Naravno, nakon nekoliko minuta pretraživanja, stižu upozorenja poput „Nemoj stavljati zvučnu izolaciju! Korodiraće za dve godine!“ Upravo tada ćeš naići na video rastavljenog auta, sa kojeg je skinut materijal za zvučnu izolaciju i potpuni haos ispod svega toga. Od tolike količine rđe, pravo je čudo da vozač ne dodiruje asfalt cipelama tokom vožnje!

Ako se predomišljaš oko instaliranja zvučne izolacije

Želiš da budeš racionalan, zar ne? Zapitaj se, onda, zašto hiljade vlasnika automobila i dalje zvučno izoluje svoja vozila i voze dobro očuvan i udoban auto desetinama godina? Ne vode se stereotipima, već se oslanjaju na proverene eksperimente, činjenice i zdrav razum. Ono što je ipak najbitnije jeste ne verovati u mitove, detaljno proveriti sve informacije i pobrinuti se da tvoj auto ima besprekornu zvučnu izolaciju!

Kako dolazi do korozije?

Vrlo je jednostavno. Pod uticajem vode i kiseonika, metal počinje da korodira. Ako je zvučna izolacija adekvatno ugrađena, bez vlažnosti ispod materijala i dodatnog prostora između materijala i površine, sprečava se kontakt metala sa vodom i vazduhom. Upravo zato će tvoj auto biti zaštićen od korozije čak i tokom zime, kada su gradske ulice posute tonama soli.

Korozija ispod zvučne izolacije – mit ili činjenica?

Kao i svaki mit, ovaj se takođe zasniva na iskustvu. Korozija se zaista može pojaviti ispod vibracijskog-damping materijala, koji se obično stavlja pre zvučno-izolacijskog. Međutim, ovo se može desiti ukoliko je materijal pogrešno postavljen.

Tokom godina, stručnjaci su pokušavali da pronađu dokaz o postojećem ili potencijalnom problemu uzrokovanim materijalima za zvučnu i vibracijsku izolaciju. Svi Vibrofiltr zvučni izolacioni materijali su laboratorijski testirani i profesionalci koji rade u centrima za izolaciju znaju sve o vozilima i spomenutim materijalima.

Zlatna pravila zvučne izolacije

Površina na koju se postavlja materijal treba da bude čista, suva i očišćena od bilo kakve masnoće. Takođe, zvučni izolacioni materijali moraju biti pravilno pritisnuti uz površinu valjkom. Ukoliko ova dva pravila nisu ispoštovana prilikom ugradnje izolacije, može doći do spomenutog problema sa rđom.

Provera informacija sa stručnim licem je obavezna

Svaki iskusni monter zna da se, prilikom rasklapanja automobila radi ugradnje zvučne izolacije, uočava vlažnost na mestima u vozilu gde je gotovo nemoguće primetiti rđu, kao što je krov.  Ona se, zatim, isušuje i ta površina se pokriva vodootpornim materijalom, čime se sprečava, naizgled neizbežno, korodiranje karoserije automobila.

2 Odgovor

  1. Appreciate it for building this informing & yet delightful website. I am look forward towards the details the moment this situation manifests itself! Thanks so much once more for the platform out there for people!

  2. Thank you for following us and liking the educational texts, soon we will post new blogs, new products from our new assortment.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Kako biste bili u toku sa novostima, prijavite se na mailing listu