Futuristicki auto zvučnici u automobilu GRT Group

Auto zvučnici – kako doći do najboljeg izbora?

U ovom članku, preći ćemo zašto su bitni auto zvučnici, šta to trebate znati prilikom kupovine auto audio opreme i kako da pronađete odlične auto zvučnike. Daćemo Vam odgovore na pitanja poput:

  • Koji auto zvučnici će odgovarati mom automobilu?
  • Koliko snage trebaju imati moji zvučnici?
  • Da li da odaberem puni opseg ili komponente?

Postoji mnogo načina da unesete novu energiju u vašu muziku u automobilu, ali novi auto zvučnici nude jedan od najbržih i najekonomičnijih načina za nadogradnju zvuka. Imamo ono što vam treba, bilo da želite samo zameniti fabričke zvučnike ili planirate instalirati pojačalo i trebaju Vam zvučnici koji mogu podneti puno snage.

Kupovina auto zvučnika može biti zbunjujuća, pa se trudimo da proces učinimo što jednostavnijim.

Prva stvar koju trebate učiniti je da nam kažete koji automobil vozite. Od naših profesionalaca ćete dobiti nekoliko pitanja i zatim ćemo Vam prikazati najbolje opcije za Vaše vozilo.

To je KAKO kupiti nove zvučnike. Zatim ćemo objasniti ŠTA trebate znati kako biste napravili najbolji izbor.

Auto zvučnici – koliki broj zvučnika Vam je potrebno?

Auto zvučnici GRT Group

Nema standarda za broj fabrički ugrađenih auto zvučnika u vozilu. Zapravo, čini se da postaju sve brojniji svake godine kako proizvođači automobila uvode premium fabričke audio sisteme s pogodnostima poput eliminacije buke i simulirane zvučne izolacije motora. Ali za ovaj članak, držimo se osnova. Adekvatan odgovor bi bio, broj zvučnika treba da bude onaj koji Vaš automobil to dozvoljava.

Zamena prednjih i zadnjih zvučnika – auto zvučnici:

Dobar cilj je imati sistem sa usklađenim glasom. To znači imati isti brend i seriju zvučnika napred i nazad. Ako ste ograničeni budžetom, to se ne mora dogoditi odjednom. Fokusirajte se prvo na prednje zvučnike.

Auto zvučnici GRT Group

Kada budete spremni, ažurirajte zadnje auto zvučnike s zvučnicima iz iste serije (ili barem istog brenda) za konzistentne zvučne karakteristike.

Neki automobili imaju samo dva zvučnika napred, po jedan po vratima. Koriste dizajn punog opsega. Drugi automobili imaju četiri zvučnika napred, po dva po strani. Ovo su tipično niskotonci u vratima i visokotonac ili u gornjem dijelu vrata ili u uglu stuba ili na tabli. Zvučnik vrata je primer postavljanja komponentnog zvučnika. Niskotonac je ispod, a visokotonac je gore.

Mnogi automobili imaju i središnji zvučnik na tabli, koji obično rukuje bitnim funkcijama vozila poput zvučnih signala vrata i navigacijskih uputa, osim reprodukcije muzike. Mnogi ljudi se odlučuju ostaviti originalni zvučnik na ovom mestu.

Auto zvučnici GRT Group

Zvučnici za zadnji deo vašeg vozila – zadnji zvučnici vrata, zvučnici zadnjeg pakovanja i zvučnici prtljažnika često su punog opsega, iako su komponente postale sve popularnije. Zvučnici koji su u zadnjem delu automobila, pružaju zvuk putnicima na zadnjem sedištu i „zvučni fill“ za prednji red. Zvučnici pozadi obično ne doprinose značajno iskustvu zvuka na prednjim sedištima. Prema tome mogu biti manje važni vozačima koji nemaju često putnike ili entuzijastima za zvuk koji ne žele nikakvu interferenciju sa svojim zvučnim sistemom koji se nalazi napred.

Koje veličine zvučnika trebam kupiti?

Lako je osećati se preplavljenim velikim izborom auto zvučnika, s različitim veličinama. Dobra vest je da se ne morate previše brinuti o veličini zvučnika nakon što nam kažete za koji automobil kupujete i da li kupujete prednje ili zadnje zvučnike (ili oboje).

Auto zvučnici GRT Group

Ponekad ćete imati izbor između nekoliko veličina zvučnika za određeno mesto. U tom slučaju, naše pravilo je ,,veći je bolji“. Dakle, ako imate izbor između 5-1/4″ uz pomoć držača ili 6″x9″, obično ćemo preporučiti 6″x9″ za jači zvuk.

Kada razmatramo prilagođavanje zvučnika, ne govorimo samo o merama otvora zvučnika. Takođe razmatramo dopuštenu dubinu tog otvora, dovoljno mesta za visokotonac ispred zvučnika i nekoliko drugih faktora. Ako su potrebni držači zvučnika za instalaciju vaših zvučnika, uključit ćemo ih.

Tip zvučnika? Puni opseg vs komponente?

Aftermarket auto zvučnici mogu se podeliti u dve glavne kategorije: zvučnici punog opsega i sistemi komponentnih zvučnika.

Zvučnici punog opsega sadrže sve elemente zvučnika u jednoj košarici. U najjednostavnijem obliku, sastoje se od niskotonca za niske tonove i visokotonca montiranog na niskotonac za visoke tonove. Neki modeli će imati dodatke, poput srednjeg raspona i/ili super visokotonca – ti se nazivaju „3-putni“ ili „4-putni“ zvučnici.

Auto zvučnik GRT Group

Trebali biste odabrati zvučnike punog opsega ako želite zameniti fabričke zvučnike s minimalnim naporom. U većini slučajeva, jednostavno uklonite stari zvučnik, spojite novi zvučnik s kablom za žice i montirajte ga. Zvučnike punog opsega možete pronaći u gotovo svakom cenovnom rangu i rasponu snage.

Naši savetnici su srećni što mogu pomoći. Ako imate bilo kakvih pitanja, slobodno nas kontaktirajte. Naši profesionalci svakodnevno pomažu kupcima pri odabiru novih zvučnika!

Nadamo se da smo Vam pomogli u ovom članku namenjenom subwoofer-ima! Posetite obavezno i našu facebook stranicu!

GRT Group
GRT Group

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Kako biste bili u toku sa novostima, prijavite se na mailing listu