Subwoofer - najbolja kupovina u GTR Group

Subwoofer – Vodič za kupovinu auto subwoofera

Pronađite na našem sajtu subwoofer koji odgovara vašem ukusu, budžetu i vozilu! U nastavku možete i pročitati naše sugestije kada je u pitanju kupovina subwoofera.

Subwoofer-i čine da svaka muzika zvuči bolje. Bez obzira na vrstu muzike koju volite ili na to koliko tiho ili glasno volite da slušate, kvalitetan subwoofer može znatno poboljšati Vaše ukupno iskustvo slušanja.

Ovaj članak će vam objasniti kako da pronađete subwoofer i baš sistem koji odgovara Vama.

Subwooferi su zvučnici posvećeni reprodukciji niskih frekvencija. Zvučnici u automobilima su mali, pa imaju problema s reprodukovanjem dovoljno niskofrekventnog zvuka da bi Vaša muzika dobila realizam i dubinu.

Subwoofer - auto zvučnici GRT Group

Postoji mnogo različitih načina da dodate subwoofer u svoje vozilo. Koja opcija je prava za vas zavisi od mnogo faktora, uključujući vaše muzičke ukuse, budžet i koliko prostora imate na raspolaganju u vozilu.

Tipovi subwoofera i kutije

Kada odaberete subwoofer, trebaće Vam i kutija za njegovo instaliranje u vozilu. Neki ljudi preferiraju da sami naprave svoje kućište, dok drugi mogu birati između naše ponude već gotovih subwoofer kutija.

Za jednostavniju instalaciju, možete odabrati punjenu subwoofer kutiju koja je dizajnirana kao savršen spoj sa zvučnikom i koja će se uklopiti u Vaše vozilo. Dostupne su sa različitim veličinama zvučnika, pa postoji kutija za skoro svaku primenu. Sve što trebate dodati je odgovarajuće pojačalo i žice. Takođe nudimo kompletna bas pakovanja koja uključuju punjenu kutiju i pojačalo koje je usklađeno sa snagom zvučnika.

Kada tražite sve-u-jednom rešenje sa manjim otiskom, punjeni subwooferi objedinjavaju sve u jedno mesto. Sve što treba da uradite je da priključite napajanje i zvučne žice i spremni ste za uživanje.

Prilagođene kutije za specifična vozila – ove kutije su dizajnirane da se uklope u određeno mesto u određenom modelu vozila. Pošto su prilagođene za vaš automobil, zauzimaju manje prostora od standardne kutije i uklapaju se sa unutrašnjošću vozila. Možete birati između kutija koje uključuju već ugrađene zvučnike ili prazne kutije koje Vam omogućavaju da izaberete subwoofer. Neki modeli prilagođenih kutija takođe uključuju i pojačalo.

Napravite svoju kutiju za subwoofer – avanturistički ljubitelji basa mogu odabrati da sami naprave svoju kutiju. To je zabavan i nagrađujući pristup stvaranju bas sistema i ritualni čin mnogih ljubitelja basa.

Koji je najbolji tip kutije sabvufera?

Subwoofer mora biti instaliran u ograđenom prostoru. Tip sabvufera koji vam je potreban zavisi od željenog zvuka.

Za bas koji je tačniji ili „zategnutiji“, potrebna Vam je zapečaćena kutija.
Ako je bum bas Vaša stvar, onda je portovana kutija za Vas

Koja veličinu subwoofer-a mi treba?

Auto zvučnici GRT Group

Jedna od odluka koje ćete morati doneti da biste pronašli pravi subwoofer je veličini subwoofera. Najpopularnije veličine su 10” i 12” zvučnici, ali možete kupiti subwoofere u veličinama od 6.5” do ogromnih 16”. (1 inč je 2.54 cm)

Generalno, veći subwooferi pružaju dublji odziv basa od manjih konusa, ali i manji subwooferi mogu pružiti snažan niskofrekventni udarac. Veći subwooferi obično imaju nižu osetljivost, pa ako su vam važni jasnoća i preciznost, možda će manji subwoofer (8″-10″) biti pravi izbor. Naravno, trebaće Vam dovoljno prostora u vozilu za vaš izbor bas sistema.

Ukoliko imate pitanja ili želite pomoć pri izboru odgovarajuće opreme, obratite se našim profesionalnim savetnicima. Oni imaju znanje i iskustvo koje će vam pomoći da pronađete proizovd koji će zadovoljiti Vaše potrebe.

Specifikacije komponentnih subwoofera kada birate subwoofer:

Bilo da se radi o sirovoj jedinici ili kutiji koja već sadrži subwoofer, važno je razmotriti specifikacije subwoofera kako biste pronašli zvučnik koji vam odgovara.

Auto zvučnici GRT Group

Evo važnih pojmova koje treba da znate:

  • Snaga – Ako želite sistem koji zaista trese, nema zamene za dovoljno snage. Obratite pažnju na RMS snagu, a ne na vršne snage. RMS ocene mere kontinuiranu snagu ili izlaz i mnogo su realnija mera od vršnih snaga. Pazite da subwoofer može bar da nosi snagu Vašeg pojačala. Takođe, Vaše pojačalo treba da ima RMS ocenu snage što je bliže oceni RMS snage subwoofera koliko je to moguće.
  • Osetljivost – Osetljivost ide ruku pod ruku sa snagom kako bi se postigao visok izlaz. Subwoofer koji ima višu ocenu osetljivosti zahteva manje snage da bi proizveo istu količinu zvuka kao sličan model sa nižom ocenom osetljivosti.
  • Opseg frekvencija – Opseg frekvencija daje Vam ideju o tome koliko nisko subwoofer može da reprodukuje. Ipak, stvarna performansa subwoofera može zavisiti od mnogih varijabli, kao što je tip kutije u koju je montiran.
  • Broj glasovnih zavojnica – Dvostruke glasovne zavojnice su popularan izbor među ljubiteljima auto audio sistema koji žele više fleksibilnosti u žičanju svojih zvučnih sistema. Dok tipični subwooferi imaju jednu glasovnu zavojnicu, subwooferi sa dvostrukim glasovnim zavojnicama (DVC) koriste dve odvojene glasovne zavojnice, svaka sa svojim konekcijama, montirane na jednom cilindru, povezane sa zajedničkim konusom.
  • Impedansa – Većina subwoofera ima ocenu impedanse od 4 -oma, ali su i 2-oma, 8-oma i subwooferi sa dvostrukim glasovnim zavojnicama uobičajeni. Kada odaberete subwoofer, potražite pojačala koja će se poklapati sa snagom i impedansom subwoofera. Postoji širok spektar pojačala dostupnih, pa ne bi trebalo da imate problema da pronađete ono koje će najbolje iskoristiti potencijal izabranog subwoofera.
  • Dubina montaže – Većinu sirovih upravljačkih programa treba montirati u ograđeni prostor da bi zvučalo dobro. Rastuća dubina Vam govori koliko duboka kutija treba da bude. Ponekad može biti teško pronaći dovoljno prostora u Vašem vozilu za kutiju sa subwoofer-om, pa mnogi proizvođači sada nude plitke podmornice koje zahtevaju manje ograđene prostorije koje ponekad mogu stati iza ili ispod Vašeg sedišta.

Nadamo se da smo Vam pomogli u ovom članku namenjenom subwoofer-ima! Posetite obavezno i našu facebook stranicu!

GRT Group
GRT Group

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Kako biste bili u toku sa novostima, prijavite se na mailing listu