Opis

Originalni rezervni delovi sa četvorogodišnjom garancijom (koje kod nas na žalost ne važi)!
XENARC ORIGINAL sijalice impresioniraju širokim asortimanom proizvoda i pouzdanim OEM (fabričkim) kvalitetom. Uspešno se koristi u milionima novih automobila renomiranih proizvođača, bilo kao standardna početna oprema ili originalni rezervni delovi. Sa do 4.500 Kelvinovih temperatura boje, njihova svetlost je bliža prirodnoj dnevnoj svetlosti od konvencionalne halogene svetlosti sa 3.200 Kelvina – i samim tim je ugodnija za oči. Zahvaljujući impresivnom intenzitetu svetlosti, lampe pružaju bolju vidljivost na putu. Trajne lampe funkcionišu kao originalni rezervni delovi vašeg vozila i ubeđuju svojim dugim vekom trajanja. OSRAM daje četvorogodišnju garanciju za XENARC ORIGINAL sijalicee. Napomena: Zamenu sijalice XENARC preporučuje da izvrši stručnjak.
Ovaj tekst je preuzet sa zvaničnog sajta Osrama i to sa sledećeg linka.

Ukoliko želite da vidite komplet ponudu o xenon sijalicama kliknite na sledeći link

Dali ste znali ?
Sijalice sa gasnim pražnjenjem (xenon)

Neprekinute, kratkolučne, visokopritisne ksenonske svetiljke imaju temperaturu boje sličnu kao Sunčeva svetlost u podne, pa se zbog toga koriste u simulatorima Sunca. Drugim rečima, hromatičnost takvih svetiljki je vrlo bliska zagrejanom crnom telu sa temperaturom sličnom kao što je površina Sunca. Nakon što su one prvi put uvedene 1940-ih, te svetiljke su polako počele da zamenjuju ugljenične lučne svetiljke u filmskim projektorima, a koje su imale znatno kraći vek trajanja. Ksenonske svetiljke su korištene i u uobičajenim 35-milimetarskim, IMAX i novim digitalnim projektorima za sisteme filmske projekcije, automobilskim svetiljkama za pražnjenje visokog intenziteta (HID), visokotehnološkim „taktičkim” bljeskalicama i drugim specijalnim prilikama. Takve lučne svetiljke su odličan izvor kratkotalasnog ultraljubičastog zračenja i imaju intenzivnu emisiju u blisko-infracrvenom intervalu, koji se koristi u nekim sistemima za noćno posmatranje.

Pojedinačne ćelije u plazma-ekranima koriste mešavinu ksenona i neona koja se pretvara u plazmu pomoću elektroda. Međudelovanje te plazme i elektroda generiše ultraljubičaste fotone, koji dalje pobuđuju sloj fosfora sa prednje strane ekrana.

Ksenon se koristi i kao „pokretački gas” u visokopritisnim natrijumskim svetiljkama. On ima najnižu toplotnu provodljivost i najniži potencijal jonizacije među svim neradioaktivnim plemenitim gasovima. Kao plemeniti gas, ne ometa niti učestvuje u hemijskim reakcijama koje se dešavaju unutar svetiljke. Niska toplotna provodljivost umanjuje toplotne gubitke u svetiljci dok je ona u stanju upotrebe. A niski potencijal jonizacije omogućava da probojni napon u gasu bude relativno nizak u hladnom stanju, što olakšava samo paljenje odnosno pobuđivanje svetiljke.

 

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Osram D1S Xenarc Original xenon auto sijalica“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

GRT Group d.o.o.

Maksimalno koristisve svoje resurse da Vam svi artikli na sajtu budu prikazani sa ispravnim nazivima, opisima, fotografijama i cenama, ali nažalost ne možemo garantovati da su svi podaci na sajtu u potpunosti ispravni.

Svi artikli prikazani na ovom sajtu su deo naše ponude i ne podrazumeva se da su svi dostupni u svakom trenutku na našem lageru.

Zadržavamo pravo promene cena svih proizvoda i usluge , bez prethodne najave na sajtu.