Kupovina je situaciona i individualna, pa se mogu dogoditi slučajevi gde će kupac tražiti od nas da se kupljena roba vrati iz više razloga. Zakon krajnjem potrošaču to omogućava u određenom roku. Nakon utvrđivanja da je roba vraćena u istom stanju kako je i poslata tj prodata (neoštećena i ispravna i roba i ambalaža, vrši se povrat novca kupcu ili zamena uz doplatu za neki drugi artikal.

Kupac robu može da vrati samo u sledećim slučajevima UZ FISKALNI RAČUN i napisan RAZLOG VRAĆANJA:

  • 1. Krajnji kupac zakonski je može vratiti u roku od 7 dana od fakturisanja tj kucanog fiskalnog računa, osim u slučaju poručivanja putem WEB-a tj. slanjem robe kurirskom službom gde je rok za povrat 14 dana od kucanog računa. U oba slučaja se obračunavaju i radni i neradni dani.
  • 2. Ukoliko je greškom prodavnice grtgroup.net fakturisana roba koju kupac nije poručio, rok za započinjanje procedure povraćaja robe je 24h od trenutka prijema robe.

U ovom roku to može uraditi bez ikakvog objašnjenja i tražiti da zameni za drugi artikal, uz doplatu, ili da zahteva povrat novca. Zato je najbolje za kupca da robu proverava prilikom kupovine ili po prijemu od kurira. Kupac nas o ovom obaveštava telefonskim pozivom, slanjem maila ili dolaskom u maloprodaju gde je kupio robu.

Kada kupac vraća artikal u šop u kome je lično preuzeo i kupio robu, on tada donosi kupljeni artikal i prilaže fiskalni račun. Maloprodaja utvrđuje ispunjavajne uslova za to (provera ispravnosti artikla, ambalaže i roka od 7 dana) i vrši nalog za ispravku ukoliko je u zakonskom roku (uzevsi u obzir i radne i neradne dane).

Ukoliko kupac vraća artikal koji je dobio putem kurirske sluzbe, zakonski rok za ovo u odnosu na datum sa fiskalnog racuna je 14 dana. U tom roku kupac se upućuje na slanje kupjenog artikla na datu adresu. Kupac ce na ovu adresu poslati:

  • – Artikal koji vraća i garantni list (ukoliko ga je dobio)
  • – Kopiju fiskalnog računa (da se original ne zagubi)
  • – Napisan na papiru razlog vraćanja (predomislio se, ne odgovara, neispravno primljeno,…)
  • – Ukoliko je roba poručena preko WEB-a poslaće nam i jednostrani raskid ugovora koji je dobio uz račun i robu.

Po prijemu ovako poslate robe utvrdićemo stanje i ispravnost artikla i u zavisnosti od toga razdužiti kupca ili poslati neku zamenu.